­čÖĆ Rug─âciunea pentru cur─â┼úirea g├óndului!

Apreciaz─â Ortodoxul pe Facebook

G├óndurile cele rele nu pot fi ├«nl─âturate dec├ót prin g├ónduri bune, ┼či de aceea p─ârin┼úii cei duhovnice┼čti au r├ónduit o rug─âciune scurt─â care se repet─â mereu ├«n minte, este vorba de rug─âciunea ÔÇ×Doamne, Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluie┼čte-m─â pe mine p─âc─âtosulÔÇť, rug─âciune care nu are un regim anume, ci se poate face oriunde ┼či oric├ónd, ├«n orice loc ar fi cineva, chiar ┼či culcat ├«n pat, ┼či mai ales noaptea, c├ónd te treze┼čti din somn, po┼úi s─â-┼úi alegi pozi┼úia cea mai comod─â ┼či s─â zici cuv├óntul g├óndit: ÔÇ×Doamne, lisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluie┼čte-m─â pe mine, p─âc─âtosulÔÇŁ.

C├ónd se realizeaz─â rug─âciunea aceasta ├«n ├«n┼úelesul c─â se ├«ndese┼čte rug─âciunea, se ├«nmul┼úe┼čte rug─âciunea, atunci ai totdeauna un g├ónd paravan, de care se lovesc ┼či prin care se risipesc g├óndurile cele rele.

Cineva care se ocup─â cu rug─âciunea aceasta are posibilitatea s─â se ├«nt├ólneasc─â cu sine ├«nsu┼či, s─â-┼či cunoasc─â mizeria din suflet, s─â-┼či cunoasc─â ├«nclin─ârile de g├ónd ┼či de sim┼úire ┼či s─â se lupte ├«mpotriva lor, mai ales cer├ónd ajutor de la Dumnezeu, pentru c─â m├óntuirea nu ┼či-o face omul, ci i-o d─â Dumnezeu omului care este interesat pentru m├óntuire ┼či care ┼či singur se angajeaz─â spre binele lui.

Toate ale omului pornesc de la g├ónd, de aceea se recomand─â rug─âciunea aceasta pentru cur─â┼úirea g├óndului, ┼či g├óndul se cur─â┼úe┼čte. –┬áArhimandrit Teofil Paraian

Las─â un comentariu