Rugăciunea lui Efrem Siriul îndeplinește orice dorință…

Apreciază Ortodoxul pe Facebook

Slăvit cu mare cinste în fiecare an pe data de 28 ianuarie, Sfântul Efrem Siriul este unul dintre marii teologi ai creștinătății care a lăsat în urma sa scrieri valoroase dar și o rugăciune făcătoare de adevărate minuni.

Următoarea rugăciune care se citește mai ales în marele Post al Paștelui, în Săptămâna Mare dar și când aveți mare nevoie este următoarea:

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău.

Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”. După ce citiți această rugăciune, faceți trei serii a câte patru mătănii, apoi spuneți următoarele: „Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului!” (metanie), „Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul!” (metanie), „Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluiește-mă!” (metanie), „Fără de număr ți-am greșit, Doamne, iartă-mă!” (metanie).

Această scurtă dar incredibilă rugăciune se spune că face minuni și îndeplinește orice dorință a celui care o spune cu inima curată.
Sursă: secretele.com

Lasă un comentariu